Servis

Medicinski uređaji su mjerni uređaji za medicinska mjerenja i stoga je izuzetno bitno da pravilno rade i točno mjere jer se iz tih bazičnih mjerenja putem obrade podataka i izračuna formiraju analize, interpretacije, ispisi, izvještaji, temeljem kojih liječnici donose zaključke, dijagnoze i određuju smjer liječenja.

Razvoj medicinskih uređaja izrazito je kompleksan proces i podliježe velikom broju direktiva, standarda, preporuka, koje uređaj mora udovoljavati u smislu funkcionalnosti i osobito sigurnosti ( ovisno o namjeni uređaja ). Prilikom procesa razvoja uređaja posvećuje se pažnja dizajnu sklopova bilo elektroničkih, bilo mehaničkih, bilo optičkih u cilju rješenja i izvedbe koje osiguravaju minimalne mogućnosti kvara uređaja.

Uz svu navedenu pažnju kvarovi uređaja ipak se dešavaju. U tim situacijama korisnicima osiguravamo servis gdje po izvršenom popravku obavezno provjeravamo punu funkcionalnost uređaja kao i sigurnost uređaja za pacijenta i korisnika. U slučajevima kad je potrebno duže vrijeme za otklanjanje kvara (na primjer zbog čekanja rezervnog dijela od proizvođača) ako je moguće korisnicima privremeno dajemo zamjenski uređaj kako bi mogli nastaviti sa radom (ekg, spirometar, defibrilator, pulsni oksimetar, monitor, aspirator, inhalator, neki uređaji za fizikalnu terapiju … itd.).

Posebno želimo skrenuti pažnju korisnicima da kada je uređaj i ispravan, uputno je jedanput godišnje provjeriti punu funkcionalnost uređaja, po potrebi baždariti uređaj i izvršiti provjeru sigurnosti uređaja prema IEC 60601 u servisu ili kod korisnika. Izvršenjem tog postupka sigurni ste u ispravnost, točnost i sigurnost uređaja za vas i pacijenta. Također postoji i drugi način provođenja provjera koji je osobito interesantan za veće zdravstvene ustanove koji imaju vlastitu tehničku službu.

U našem prodajnom programu nudimo uređaje za ispitivanje i provjeru medicinskih uređaja svjetski poznate tvrtke RIGEL Medical čiji smo ovlašteni zastupnik.

Radi se o cijelom nizu simulatora i analizatora medicinskih uređaja:

  • simulatori vitalnih funkcija: simuliraju razne valne oblike EKG signala, aritmije, respiraciju, saturaciju (SpO2), temperaturu, neinvazivni tlak, invazivni tlak, fetalnu simulaciju …
  • analizatori defibrilatora, elektrokirurških generatora, infuzijskih pumpi
  • analizatori protoka plinova – provjera parametara protoka i tlakova u respiratorima / ventilatorima
  • analizatori električne sigurnosti prema IEC 60601 i IEC 62353: ispitivanje i provjera električnih vrijednosti raznih odvodnih struja, izolacije i uzemljenja uređaja – mjerenja ovisno o tipu i klasi uređaja koji se ispituje.

Ti uređaji namijenjeni su i za upotrebu u bolnicama, poliklinikama, domovima zdravlja od strane vašeg tehničkog osoblja. Periodičkim pregledima možete samostalno u ustanovi provjeravati ispravnost i sigurnost medicinskih uređaja. Osim što tim postupkom podižete kvalitetu vaše zdravstvene ustanove, smanjujete troškove održavanja opreme i u konačnici štedite kao zdravstvena ustanova. Uz isporuku simulatora i analizatora osiguravamo edukaciju vašeg tehničkog osoblja za rad s uređajima.

Ako imate dodatna pitanja molimo da nas kontaktirate e-mailom ili telefonom, na sva vaša dodatna pitanja vrlo rado ćemo odgovoriti.

© Copyright Festta 2021 | Design by WEB PULSE